Livets hjørner

Podcast

På Podimo - Spotify- Google podcast finder I min podcast: Livets hjørner.  

 Livets hjørner, handler om nogle af de valg vi træffer i vores liv. Livets hjørner indeholder noget af det som vi kan komme igennem følelsesmæssigt i vores liv. Vores medgang og modgang. Hvordan klarer vi evt. diagnoser, hvilket valg tager vi i livet og hvilket konsekvenser kan det have. Hvordan bliver vores valg set på af familien og af samfundet. Hvordan klarer vi vores kriser og hvad gør os glad.





Podcast

Hvordan er det at blive far i en moden alder

Mine gæster:Sanger og skuespiller, Stig Rossen  og min mand, Bjarne Lühr Hansen. 

I dagens afsnit har jeg besøg af sanger og skuespiller, Stig Rossen samt min mand
 Bjarne Lühr Hansen. Vi har en samtale om at blive far i en moden alder. Og tankerne om at tage det valg.

Jeg møder mandelig klienter som sammen med deres partner overvejer at få et barn i en moden alder. Men mændene er bekymrede for barnets fremtid og for deres egen frihed. De ved ikke om de er klar til at give afkald på deres frie liv, hvor de kan gøre det de vil mht. arbejde – venner og ferie .

Stig er nu 60 år gammel. Han har 4 børn i alderen 12-13-20 og 32 år. Stig fik sin yngste søn da han var 48 år.

Bjarne er nu 67 år gammel og han har 3 børn i alderen 7 -30-33 år. Bjarne fik sin yngste søn da han var 60 år. Podcasten i dag er også en del af min livshistorie, da Bjarnes yngste søn er vores fællesbarn.










Er det egoistisk at få børn når far er 50 plus.

Min gæst: Børnepsykolog, John Halse. 

I dette afsnit har jeg en samtale med børnepsykolog John Halse.

Vi skal tale om hvordan det er for et barn og opvokse i en familie hvor far er plus 50 år når barnet kommer til verden .

Har det store konsekvenser for barnet ? Går barnet glip af meget? Er det i virkeligheden kun ét stort egoistisk behov at få barn i den alder? Frarøver man barnet noget, eller kan det faktisk være en fordel, at far har en del mere livserfaring end gennemsnittet af nybagte fædre.  

Det og meget mere skal vi tale om i dette afsnit




Parforhold med aldersforskel

Min gæst: Sexolog og parterapeut, Joan Ørting.Vi skal tale om at være i et parforhold med aldersforskel. Er det mere udfordrende eller nemmere , end et parforhold, hvor man er i samme alder? Joans kæreste er 27 år yngre end Joan. Min mand er 23 år ældre end mand. Vi skal tale om vores egen historie. Hvordan tog vores familier imod vores partner. Og hvordan har vi følt samfundet generelt ser på det med parforhold med aldersforskel. Overvejer du selv et parforhold med aldersforskel. Men tør du ikke at tage skridtet. Eller er du i et parforhold med aldersforskel og du synes det kan være svært, eller er du pårørende til et parforhold med aldersforskel. Så kan du og mange andre måske bruge det her afsnit til noget


Adventskalender

Min gæst: Sexolog og parterapeut, Joan Ørting.

Joan og jeg har lavet en adventskalender.
1. advent: Samhørighed.
Dette afsnit handler om samhørighed. Mange parforhold er belastet her i december mdr. Vi har oftest større forventninger til hinanden i december og det går ud over parholdet. I dag taler vi om samhørighed. Samhørighed er vigtigt i et parforhold og for at vi har det godt sammen. Vi kender det fra når vi er ny forelsket, der connecter vi rigtig meget med vores partner . Vores kommunikation er rigtig god når vi connecter. Vi connecter i samhørighed og dis-connecter når vi ikke er i samhørighed. I disconnection har vi en reaktion. Det kommer til kende i vores konflikter og skænderier. I dette afsnit taler vi om, hvordan vi er, når vi connecter og disconnecter. Vi taler om, hvor vores reaktionsmønster kommer fra. Hvordan kommer vi fra disconnection til connetionen. 

2. advent : Sex 

Hvad betyder sex for os, hvorfor har vi sex. Hvilken sex findes der. Er sex vigtig for parforholdet. På hvilken tidspunkt på dagen er vores kroppe bedst klar på at dyrke sex. Forventer vi mere sex i december mdr. Vil vi have ligeså meget sex som vores partner. Tænder vi på det samme sex som vores partner. Får du sat dine egene grænser.

Det og meget mere snakker Joan Ørting og jeg om i dagens afsnit.

3. Advent. Utroskab 

Hvad betyder sex for os, hvorfor har vi sex. Hvilken sex findes der. Er sex vigtig for parforholdet. På hvilken tidspunkt på dagen er vores kroppe bedst klar på at dyrke sex. Forventer vi mere sex i december mdr. Vil vi have ligeså meget sex som vores partner. Tænder vi på det samme sex som vores partner. Får du sat dine egene grænser.

4. Advent: Familie-dynamik.   Familie-dynamikken i julen kan være en svær en, skilsmissefamilier, ny familier samles. Måske har vi mistet nogle i familien. Måske er du alene. Alle følelser er på spil juleaften. Hvordan gør vi med dine og mine børn. Kan det være en ide at lave en form for brainstorm om ens værdier, så vi ikke står og skal skændes juleaften.
Har vi afstemt med hinanden og børnene, hvordan juleaften bliver. Mor og far bestemmer. Men det kan være en fordel at briefe børnene. Hør Joans brainstorms øvelse. Hvad er vigtigt for dig og din familie når jeg holder jul.
Er du tro mod dig selv mht. den jul du holder. Holder du jul der hvor du gerne vil. Det er noget af det Joan og jeg har en samtale om i sidste afsnit af adventskalenderen.











 






Hvad er COLA forhold? Hvilken tanker gør vi os ved skilsmisse.

Min gæst: Parterapeut, Martin Østergaard 

 I dette afsnit har jeg en samtale med Martin Østergaard. Martin skal gøre os klogere på hvad er COLA- forhold? COLA er en forkortelse af: Couples Living Apart. Hvad er fordele og ulemper ved at have sådanne et forhold. Hvad hvis der er børn involverer, hvordan påvirker det dem ? Vi taler også om hvilke udfordringer der omkring børneopdragelse kan være i et parforhold. Hør Martins råd for at at mindske de konflikter. Vi har også en samtale om skilsmisse. Både Martin og jeg har erfaringer med at blive skilt. Hør hvad jeg gerne ville haft lavet om der jeg blev skilt. Hvilken følelse er det vi kommer i kontakt med, når vi bliver skilt? Bliver forældrerollerne anderledes over for vores børn, nu vi bliver skilt?



Skilsmisse

En lykkelig skilsmisse

Min gæst er Trommeslager og Kapelmester: Claes Antonsen

I dette afsnit taler vi om skilsmisse. Vi skal høre hvordan Claes oplevede hans skilsmisse.

Min første opmærksomhed på Claes var hans opslag på Instagram, hvor han omtaler hans ekskone. Der er den største varme og kærlighed bag alle hans opslag, hvor han omtaler hans ekskone og naturligvis deres børn.

Jeg forestiller mig at det er dét, man kalder en lykkelig skilsmisse.

Jeg er nysgerrig på, om det er en lykkelig skilsmisse- og hvis det er, hvordan lykkedes det dem? Er der ikke en bagside af det?

Vi taler om deres proces, den pris det har kostet.

Udover dét kommer vi også lidt omkring :) Jeg indrømmer gerne at det var lidt svært for mig at holde “ styr på min struktur". :) Så vi kommer vidt omkring. Men jeg synes jeg skal have det hele med. For jeg tror nemlig det kendetegner Claes rigtig godt.

Claes er en spradebasse- med mange gode historier, som man/-jeg bliver draget af . Igennem hele podcasten er det tydeligt at mærke, at vi har med en spændende kærlig omsorgsfuld mand at gøre.
Claes får givet mig et passende øgenavn, lyt med og hør hvad det er. :)

Så læn jer tilbage og lyt til Claes Antonsens kærlige historie om hans skilsmisse, og hans kærlige forhold til hans ekskone.

Tak fordi jeg lytter med.
Claudia Lehrmann Lühr hansen
Psykoterapeut Stud.

https://careforyourmind.dk/

Claes Antonsen

https://antonelli.dk/

 

Hvad er ADHD

Min gæst: Psykolog Siri  Wessel Wetlessen.

I dag skal jeg over og besøge psykolog Siri Wessel Wetlesen. Siri har speciale i bla. ADHD. Siri fik selv diagnose ADHD som 42 årige.

I dette afsnit vil Siri gennemgå bogstaverne ADHD og fortæller hvad bogstaver står for og symptomerne ved dem.

Vi snakker om hvordan ADHD kan være en udfordring når man er i et parforhold.

Hvad sker der hvis man ikke får diagnosen i tide.

Siri kommer ind på strategier, der kan være en fordel at lave når man har ADHD .

Hvilken tegn skal vi være opmærksomme på , både som barn og som voksen. Er det kun dem med krudt i der har diagnosen.

Hvad gør det ved selvværdet at have ADHD .

Kan ADHD symptomer være andet end ADHD. Kan man blive fejldiagnosticeret

Kan kvinders hormoner spille ind på hvor tydelig ADHD symptomer kan være.

Hvordan hjælper medicinen for ADHD.

Siri har lavet en bog om ADHD og ADHD-strategier. Den kan gratis downloades på hendes hjemmeside eller læsses på Siris Blog,




ADHD som voksen

I dag skal jeg tale med Rikke Lind. Rikke Lind blev diagnosticeret med ADHD som voksen. Vi skal høre hvordan Rikkes "rejse" har været. Hvordan har Rikke klaret det psykisk . Hvordan reagerer Rikkes familie, da hun fik diagnosen. Har det påvirket Rikke´s arbejdsliv? Vi skal høre hvor Rikke søgte hjælp. Det og meget mere skal Rikke og jeg tale om. 

Hvad vil det sige at være højt begavet?

I dette afsnit har jeg en samtale med psykolog Dea Franck. Dea skal gøre os klogere på, hvad det vil sige at være højt begavet. Fordele og ulemper ved det. Kendetegn hos højt begavede. Hvilken hensyn skal der tages i børnehaver og skoler. Hvordan tester man for at være højt begavet. Er man et geni hvis man er højt begavede? Det og meget mere gør Dea os klogere på.

Dea og jeg blev bedt om at lave et opfølgende afsnit hvor I kunne bliver klogere på at være højt begavede. Her tager vi udgangspunkt i lytternes spørgsmål.